Matkajutut

Voit myös hakea matkajuttuja hakusanalla tai maan mukaan:

Maailman suurin Keloravintola täyttää 40 vuotta

Maailman suurin Keloravintola täyttää 40 vuotta

Luostolla sijaitseva Keloravintola on palvellut Lapin kävijöitä jo 40 vuotta. Maailman suurin Keloravintola avasi ovensa vuonna 1970, jolloin Luoston matkailualue oli vasta rakenteilla. Pian kelorakennusta laajennettiin pariin otteeseen ja siitä alkaen ravintolaa on nimitetty maailman suurimmaksi Keloravintolaksi.

Metsähallituksen metsänhoitaja Olavi Haapaporras kulki syksyllä 1959 merkitsemässä hakkuusuunnitelmia Luoston alueella. Hän lumoutui seudun kauneudesta ja jätti tarkoituksella kauniin alueen leimaamatta. Muutamia vuosia myöhemmin aluemetsänhoitaja Aimo Lifländer suunnitteli seudulle virkistyskäyttöä. Sodankylän kunta innostui suunnitelmista ja Luoston talviurheilukeskuksen perusta syntyi. Syksyllä 1965 alkoi matkailurakenteiden pystytys, hiihtohissi valmistui seuraavana vuonna ja sitä seurasivat ravintola sekä hotelli.

Tänä päivänä Keloravintola tarjoaa asiakkailleen edelleen maittavia elämyksiä yksilöllisissä tiloissa. Keloravintola on elämyksellinen juhlapaikka syntymäpäivien, häiden ja muiden perhetapahtumien viettoon.


<<- Palaa edelliselle sivulle

Nebula.fi